feedProSeznam

feed pro seznam

Reklama
Škola vína
Skladování vína

Vína vhodná pro skladování se poznají již podle kategorie a oblasti původu. Zárukou jsou i vína pocházející od prověřených renomovaných vinařů. Vhodná vína pro skladování pochází z osvědčených vinic a poloh. Ke skladování se hodí také vína z dobrých ročníků, harmonická vína s vyrovnanými hladinami kyselin i cukrů.

Druhy vína
Slámové víno

Slámové víno řadíme k vínům s přívlastkem, jehož výroba je velice náročná a zdlouhavá. Na výrobu tohoto vína se užívá velmi vyzrálé hroznové víno, které se sklízí ručně až na přelomu října a listopadu. Takto sklizené hrozny se pak dopraví do sušárny, kde se rozprostřou do přepravek vystlaných slámou anebo na slámové rohože. Některá vinařství hrozny zavěšuje do prostoru. Takto uskladněné hrozny se vinaři nechávají zrát v suché a dobře větrané místnosti tak, aby se z hroznů mohla postupně odpařovat voda.

Druhy vína
Ledové víno

Ledové víno je víno s přívlastkem, jenž se vyrábí ze zmrzlých hroznů. Výroba ledového vína spočívá v přísném dodržení teploty sklizně. Hroznové víno se nechá pořádně vyzrát, a pak se čeká na zimu. Hrozny se musí sklízet v zimě při teplotě, která poklesla minimálně pod šest stupňů pod mrazem. V našich podmínkách k tomu může dojít někdy až v prosinci (a v případě poslední zimy, k tomu vlastně vůbec nedošlo). Výroba vína je náročná a ne vždy vinaři vyjde.

Jaké víno k ...
Jaké víno k telecímu masu

K lehčímu telecímu se hodí stejně lehká vína, jako například Chardonnay, Sauvignon blanc, který zrál v dubovém sudu. K těžším pokrmům, obzvláště k těm s omáčkou, jsou lepší spíše červená vína, jako například italská červená vína a francouzské víno Syrah.

1 2 3 4 7