
Bezinková neboli bezová šťáva je přírodní nealkoholický nápoj na bázi sirupu velmi sladké chuti a husté struktury. Používá se jako…
Bezinková neboli bezová šťáva je přírodní nealkoholický nápoj na bázi sirupu velmi sladké chuti a husté struktury. Používá se jako…
Pokud není zrovna vývrtka po ruce, existuje mnoho způsobů, jak si s otevřením vína poradit. Zapalovač Jedná se o nenáročný způsob…
Vývrtka neboli otvírák na víno je pro milovníky vína jedním z nejdůležitějších nástrojů v domácnosti vůbec. Jedná se o ruční nástroj, který…
Balsamico neboli balzamikový ocet je zahuštěný kvašený vinný ocet používaný na zálivky a dochucování jídel. Je původem z Itálie, kde má…
Svařené víno neboli svařák je druh teplého nápoje vyrobený z červeného vína a bylinného odvaru. Konzumuje se téměř ve všech zemích…
Vinný ocet je nepostradatelným pomocníkem v mnoha domácnostech i proslulých restauracích. Vyrábí se z kvašené hroznové šťávy a má široké spektrum využití.…
Než se víno dostane na váš stůl, má za sebou dlouhou cestu a náročný proces. Nejvíce práce v něm odvádí vinař,…
Sezóna vína je v plném proudu a trvat bude ještě nějakou dobu. Pokud jste tedy dosud nikde nebyli, nezoufejte. Času máte…
Korkové zátce Na zátkování lahví se používá již více než 400 let.Kůra z korkového dubu má jedinečnou strukturu připomínající plástev včelího…
Milovníci a znalci vína jistě moc dobře ví, co to karafa je. Ovšem zeptáte-li se naprostého laika na význam tohoto…