Škola vína

Reklama
Škola vína
Uchovávání vína po otevření

Odpověď bohužel není jednoduchá. Nejlepší by bylo víno přelít do co nejmenší láhve, jaká je možná, abyste omezili možnou oxidaci vína a snížili tak i kontaktní plochu vína se vzduchem. Pokud máte, můžete dokonce použít vakuovou pumpičku, s níž z láhve odsajete vzduch, což významně sníží kyslík v láhvi.

Škola vína
Jak správně degustovat víno

Víno degustujte v klidném a příjemném prostředí, kde je pokud možno přírodní osvětlení anebo světlo jemu podobné. Teplo v místnosti by se měla pohybovat okolo 20 stupňů Celsia a vzduch by měl být ideálně bez nějakých dalších zápachů. Víno degustujte vždy vychlazené na teplotu vhodnou pro něj vhodnou.

Škola vína
Skladování vína

Vína vhodná pro skladování se poznají již podle kategorie a oblasti původu. Zárukou jsou i vína pocházející od prověřených renomovaných vinařů. Vhodná vína pro skladování pochází z osvědčených vinic a poloh. Ke skladování se hodí také vína z dobrých ročníků, harmonická vína s vyrovnanými hladinami kyselin i cukrů.

1 2 3