Škola vína

Škola vína
Jak podávat víno?

Základem správného servírování vína je fakt, že se nemá nikdy uspěchat. Obzvláště starší vína nekonzumujte ihned po nákupu, ale nechte je odpočinout alespoň dva týdny po tom, co jste si je odněkud dovezli. Dalším důležitým faktorem je správná teplota vína. Bílé víno se servíruje při teplotě 10 – 12 °C

Škola vína
Jak vybrat dobré víno

Každá situace si žádá jiné víno. Zvažte proto předem, zda víno vybíráte k večernímu posezení, k večeři, jen pro sebe anebo i pro vaši polovičku, zda by víno mělo doprovázet nějaký pokrm (a jaký) anebo by víno mělo být podávané přátelům, na zahradní party anebo obchodním kolegům. Dobře si čtěte etikety vína a v případě, že se nechcete doopravdy ztrapnit, vyhněte se supermarketům a navštivte specializovaná místa, kde vám s výběrem poradí.

Reklama
Škola vína
Sklenice na víno – jak se v nich vyznat

Výběr správné sklenice ovlivňuje to, jak se rozvine aroma servírovaného vína. Vůně je přitom důležitá, představuje totiž dveře do vína. Bez správně rozvinutého aroma vám víno příliš chutnat nebude. Bílé víno se obvykle podává v menších sklenicích, než těch, která jsou určena pro červené víno.