
Tramín červený neboli TČ je velmi známou a populární odrůdou pro výrobu bílých vín. Svým výrazným a plným aroma s…
Tramín červený neboli TČ je velmi známou a populární odrůdou pro výrobu bílých vín. Svým výrazným a plným aroma s…
Základem správného servírování vína je fakt, že se nemá nikdy uspěchat. Obzvláště starší vína nekonzumujte ihned po nákupu, ale nechte je odpočinout alespoň dva týdny po tom, co jste si je odněkud dovezli. Dalším důležitým faktorem je správná teplota vína. Bílé víno se servíruje při teplotě 10 – 12 °C
Modrý Portugal (zkráceně MP) je velmi známou a oblíbenou odrůdou pro výrobu červených vín. Jedná se o často odborníky doporučovanou…
Je známým faktem, že nejen víno ale i alkohol postupem času zraje a získává nové kvality. K nalezení jsou archivní…
Vína nesoucí název výběr z cibéb se řadí mezi jakostní vína s přívlastkem. Pro výrobu jsou použity speciální hrozny napadené ušlechtilou plísní…
Slámové víno je řazeno do skupiny jakostních vín s přívlastkem. Tato vína jsou speciální hned v několika ohledech. Jejich výroba je složitá…
Víno má za sebou bez pochyb velmi dlouhou historii. My jsme si proto pro vás tentokrát připravili stručný a výstižný…
Pokud jste zavítali na tento web, pak milujete víno alespoň z poloviny tak, jako my. Víte ale, jak se taková…
Možná jste si mysleli, že o víně víte všechno. A možná vás ještě něco překvapí. Tak se schválně vsadíme: kolik…
Také jste si všimli, že na rozdíl od jiných potravin, vína nemají na láhvi uvedenou exspiraci? Uvažovali jste, proč tomu…