
Mít přehled ve vínech se vám vyplatí nejen v běžném životě, kdy si budete chtít pochutnat na dobrém víně, ale…
Mít přehled ve vínech se vám vyplatí nejen v běžném životě, kdy si budete chtít pochutnat na dobrém víně, ale…
Tisíce a tisíce vín. Elegantní lahve, vybrané značky, lákavé etikety. Pociťujete při vstupu do obchodů s vínem návaly paniky? Nebo víte,…
Sommelier je odborník, specialista na víno, ostatní nápoje a na kombinace pokrmů, nápojů. Není avšak vůbec výjimkou, vztahuje-li se tento termín v německy, či francouzsky hovořících krajinách i…
Šampíčko, bublinky, šáňo. Kdo by jej nemiloval? Požitek z bublinek umocňuje kouzlo výjimečné příležitosti. Oslava padesátin, zásnub, Nového roku… Ten povznášející…
Rozdělení šampaňského se řídí podle obsahu cukru a tato pravidla platí pro všechna šumivá vína. Na lahvích naleznete zpravidla tato…
Základem správného servírování vína je fakt, že se nemá nikdy uspěchat. Obzvláště starší vína nekonzumujte ihned po nákupu, ale nechte je odpočinout alespoň dva týdny po tom, co jste si je odněkud dovezli. Dalším důležitým faktorem je správná teplota vína. Bílé víno se servíruje při teplotě 10 – 12 °C